Deze thermometer geeft je het beste beeld van de exacte temperatuur van een vloeistof 9 november 2021 Door Okan Devran
Bij het koken van suikerwater voor bijvoorbeeld kookschuim, mag beslist niet geroerd worden. Wordt dit wel gedaan, dan treedt een bepaald negatief fenomeen op, waarbij de suikerstroop terug gaat naar zijn kristalvorm. Hoe noemen we dit fenomeen? 9 november 2021 Door Okan Devran
Na de bulkrijs wordt een brooddeeg vaak platgeslagen en vervolgens opgemaakt. Hoe noemen we dit plat slaan met een ander woord? 9 november 2021 Door Okan Devran
Bakpoeder en baking soda zijn beide werkende stoffen om een deeg of beslag brosser en luchtiger van structuur te maken. Wat is het voornaamste verschil tussen bakpoeder en bakingsoda? 9 november 2021 Door Okan Devran
Koekjes met een hoog suiker gehalte worden meestal niet warmer gebakken dan: 9 november 2021 Door Okan Devran
Speculaasdeeg wordt in de regel nooit verwerkt op de dag van bereiding. Meestal zit hier minimaal 24 tot 48 uur tussen. Dit komt de smaak ten goede. 9 november 2021 Door Okan Devran
Welk ingrediënt zorgt ervoor dat soesjes sterk in volume toenemen in de oven? 9 november 2021 Door Okan Devran
Waarom worden zaden en pitten die verwerkt worden in een brooddeeg vaak geweekt in water? 9 november 2021 Door Okan Devran
Bevroren bavroïsegebakjes worden vaak afgewerkt met een spiegelglazuur. Hoe warm moet deze glazuur zijn voor gebruik? 9 november 2021 Door Okan Devran
Een klassiek roomboter-cake recept volgt de volgende verhoudingen: 1:1:1:1. Om welke ingrediënten gaat het hier? 9 november 2021 Door Okan Devran
In karamel die gemaakt wordt op de droge methode, mag absoluut niet geroerd worden 9 november 2021 Door Okan Devran
Welk ingrediënt moet je toevoegen om chocolade vloeibaarder te maken? 9 november 2021 Door Okan Devran
In karamel die gemaakt wordt op de natte methode, mag absoluut niet geroerd worden 9 november 2021 Door Okan Devran