Deze thermometer geeft je het beste beeld van de exacte temperatuur van een vloeistof

Bij het koken van suikerwater voor bijvoorbeeld kookschuim, mag beslist niet geroerd worden. Wordt dit wel gedaan, dan treedt een bepaald negatief fenomeen op, waarbij de suikerstroop terug gaat naar zijn kristalvorm. Hoe noemen we dit fenomeen?

Na de bulkrijs wordt een brooddeeg vaak platgeslagen en vervolgens opgemaakt. Hoe noemen we dit plat slaan met een ander woord?

De beste oplossing voor een brooddeeg dat te nat aanvoelt is:

Bakpoeder en baking soda zijn beide werkende stoffen om een deeg of beslag brosser en luchtiger van structuur te maken. Wat is het voornaamste verschil tussen bakpoeder en bakingsoda?

Koekjes met een hoog suiker gehalte worden meestal niet warmer gebakken dan:

Speculaasdeeg wordt in de regel nooit verwerkt op de dag van bereiding. Meestal zit hier minimaal 24 tot 48 uur tussen. Dit komt de smaak ten goede.

Welk ingrediënt zorgt ervoor dat soesjes sterk in volume toenemen in de oven?

Wat zijn de basisingrediënten van banketbakkersroom?

Waarom worden zaden en pitten die verwerkt worden in een brooddeeg vaak geweekt in water?

Bevroren bavroïsegebakjes worden vaak afgewerkt met een spiegelglazuur. Hoe warm moet deze glazuur zijn voor gebruik?

Een klassiek roomboter-cake recept volgt de volgende verhoudingen: 1:1:1:1. Om welke ingrediënten gaat het hier?

In karamel die gemaakt wordt op de droge methode, mag absoluut niet geroerd worden

Waarom worden taarten gemaskeerd?

Wat wordt bedoeld met tremperen?

Dit materiaal bakvorm geleid de warmte het best

Brood bakt men vaak op:

Welk ingrediënt moet je toevoegen om chocolade vloeibaarder te maken?

Bij welke temperatuur begint chocolade te smelten?

In karamel die gemaakt wordt op de natte methode, mag absoluut niet geroerd worden