In plaats van celcius, wordt vanuit oudsher de temperatuur van suikerstroop ook nog wel eens gemeten in graden 9 november 2021 Door Okan Devran
Bij deze bereiding klopt men eigeel luchtig, waarna er hete suikerstroop wordt toegevoegd. Vervolgens wordt de massa koud-geklopt. 9 november 2021 Door Okan Devran
Wanneer je een taart maakt met meringue en het schuim NIET mee de oven in gaat, maar pas na het bakken wordt aangebracht… 9 november 2021 Door Okan Devran
Schiften is het scheiden van vocht en vet in een bereiding. Kan een botercreme die geschift is nog hersteld worden? 9 november 2021 Door Okan Devran
Invertsuiker is een ander soort suiker dan kristalsuiker. Wat voorkomt deze suiker vooral? 9 november 2021 Door Okan Devran
Indien je niet over invertsuiker/glucose beschikt, kun je dit gebruiken ter vervanging: 9 november 2021 Door Okan Devran
Basterdsuiker is een typisch Nederlands product. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat boterdegen extra gaan ‘’drijven’’ en daardoor brosser worden na het bakken. Onze koekjes staan hier dan ook om bekend. Waaruit bestaat basterdsuiker? 9 november 2021 Door Okan Devran
Korstdeeg (bladerdeeg) wordt gemaakt door boter en deeg vele malen uit te rollen en weer op te vouwen. Welke bewering is juist? 9 november 2021 Door Okan Devran
Poedergelatine moet altijd geweekt worden in koud water. Hoeveel delen water precies? 9 november 2021 Door Okan Devran
Dit is een van de weinige koekjes die qua structuur beter wordt na het invriezen of bewaren in de koelkast. 9 november 2021 Door Okan Devran
Custard is een bindmiddel dat gebruikt wordt om banketbakkersroom te maken. Waar bestaat custard vooral uit? 9 november 2021 Door Okan Devran
Een klassiek soezenbeslag volgt de volgende verhoudingen: 2:1:1:2. Wat is respectievelijk de juiste volgorde van ingrediënten volgens deze verhoudingen? De correcte volgorde is tevens de correcte volgorde van toevoegen! 9 november 2021 Door Okan Devran
In een klassiek kapselbeslag wordt een klein deel bloem vaak vervangen door maiszetmeel. Waarom is dat? 9 november 2021 Door Okan Devran
Fondant (bijvoorbeeld voor het afwerken van tompoucen) mag niet warmer verwerkt worden dan 9 november 2021 Door Okan Devran