Witte chocolade bevat géén enkel bestanddeel uit de cacaoboon.

Wat is het duurste bestanddeel van chocolade?

Dit zijn de ingrediënten van melkchocolade

Om met chocolade te kunnen werken moet deze op temperatuur gebracht worden (tempereren). We noemen dit ook wel:

Er bestaan verschillende manieren om chocolade te tempereren. Een bekende methode is het uitgieten van de chocolade over een koud oppervlak (bijvoorbeeld marmer). Vervolgens wordt de chocolade meerdere malen uitgesmeerd en weer bij elkaar gespateld. Hoe noemen we deze handeling?

Wanneer spreekt men van imitatiechocolade?

Vanaf welke temperatuur verbrand chocolade?

Op welke temperatuur moet melkchocolade verwerkt worden?

Chocolade bevat géén enkele vorm van vocht.

Bonbons kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Bij de volgende methode, voorziet men een vorm van een dun laagje chocolade. Dit laagje vormt het hulsje dat later gevuld kan worden met een vulling naar wens. Hoe heet deze techniek?

Bij deze techniek begint men met het maken van de vulling. Deze wordt in een kader gegoten en na stolling in stukjes gesneden. Deze stukjes worden vervolgens met chocolade omhuld. Deze techniek noemt men

Bij deze techniek worden bijvoorbeeld noten of rozijnen voorzien van een laagje chocolade, door middel van een ronddraaiende ketel. De noten gaan er vanaf het begin in. Vervolgens wordt er af en toe wat chocolade in de draaiende ketel gedaan. Deze techniek noemt men.

Bij deze methode van tempereren/voorkristaliseren, voegt men steeds stukjes vaste chocolade toe aan gesmolten chocolade, tot deze op de juiste temperatuur is.

Chocolade kan slecht een keer getempereerd worden. Daarna kan dit niet meer herhaald worden.

Banketbakkers-chocolade (couverture) die je koopt is al getempereerd. Deze hoeft na het smelten niet nog eens getempereerd te worden.

Couverture is een ander woord voor banketbakkers-chocolade. Deze chocolade is anders dan de standaard repen/tabletten die je in de supermarkt kunt kopen. Wat is het grootste verschil?

Hoe kun je chocolade naast au bain-marie het beste smelten?

Wat zijn de 3 grootste vijanden van chocolade?

Fatbloom is een fenomeen dat zich voordoet wanneer chocolade te warm is geweest en vervolgens weer stolt. Er zijn dan witte vlekken te zien op de chocolade. Dit is een vorm van schimmel.

Sugarbloom is een fenomeen dat zich voordoet wanneer er vocht bij de chocolade is geweest. Hierbij zijn witte vlekken te zien op de chocolade. Dit is een vorm van schimmel.