Verse gist kun je vervangen voor droge/instant gist. De verhouding hiervoor is respectievelijk 3:1 (30 g verse gist is gelijk aan 10 g droge gist)

Om brood te laten rijzen, gebruikt men de volgende stof

Water/vocht is de allerbeste broodverbeteraar. Hoe meer vocht op een deeg, hoe malser en lekkerder het brood. Soms lijkt het deeg door een hoog vochtgehalte tijdens het kneden veel te slap om mee te werken. Dit moet je vooral NIET doen:

Gluten zijn essentieel bij het maken van brood. Zonder gluten is een goed brooddeeg niet mogelijk. Welke bewering over gluten is juist?

Een bloemsoort dat rijk is aan eiwitten is zeer geschikt voor brooddeeg. Hoe meer eiwit, hoe meer glutenvorming na het toevoegen van vocht en hoe meer vocht je op het deeg kwijt kunt, zonder dat het te slap wordt. Welke bloemsoort is het meest eiwitrijk?

Dit brooddeeg bevat relatief veel vet en ei

Desem (ook wel zuurdesem genoemd) is een mengsel van

Volkorenbrood mag alleen volkorenbrood heten als;

Gist en zout mogen bij het maken van het deeg:

Croissants, chocoladebroodjes (pain aux chocolat), koffiebroodjes, etc. zijn allemaal gemaakt van het zelfde soort deeg. Hoe noemen we dit deeg?

Getoerd gerezen deeg wordt gemaakt door een bepaalde grondstof in het deeg te vouwen. Vervolgens wordt het deeg een aantal keer uitgerold en weer opgevouwen. Welke grondstof vouwen we in het deeg?

Een brooddeeg moet na de bulkrijs altijd gemodelleerd worden. Hoe noemen we het langwerpig opmaken van een brood?

Deze stof wordt vaak gebruikt als broodverbeteraar

Deze broodjes worden gefrituurd in plaats van gebakken

Deze broodjes worden gemaakt van rolletjes deeg, die eerst door de bruine basterdsuiker gerold worden. Vervolgens worden ze geknoopt en afgebakken.

Bij dit brood wordt er voor het bakken een papje van rijstebloem over het deeg gegoten.

Waar komt de naam ‘’vloerbrood’’ vandaan?

Deze broodsoort heeft qua ingrediënten erg veel weg van brioche, door het hoge gehalte ei en boter.

Brood kun je bakken met gist en/of desem. Welke bewering is juist?

Waar komt de naam ‘’busbrood’’ vandaan?