Als je koekjes bakt, wil je een bros eindresultaat. Welke soort soort bloem gebruiken we vaak voor een bros eindresultaat?

Bij deze verwarmingstechniek gebruikt men een pan met kokend water. De stoom die gegenereerd wordt tijdens het koken, verhit de bovenhangende schaal/kom

Wat is schiften?

Met welk hulpstuk van de keukenmachine klop je botercrème?

Wat is belangrijk bij het stijf kloppen van slagroom?

Waar komen de beste hazelnoten vandaan?

Kun je een (standaard) brood bakken van Zeeuwse bloem?

Welke appel wordt door banketbakkers als het meest geschikt gezien voor appeltaarten?

Karamel die te donker is geworden

Karamel kan op 2 manieren gekookt worden. Welke twee manieren zijn dit?

Voor gebak en patisserie gebruikt men altijd slagroom van minimaal;

Slagroom met een vetpercentage minder dan 35% heeft als nadeel;

Het bruin kleuren van cake en brood in de oven en bijvoorbeeld het bruin kleuren van vlees in een pan, betreft een chemische reactie. Hoe heet deze reactie?

Bij het kloppen van eiwitschuim, begin je op dit punt met het toevoegen van suiker;

Eiwit verdraagt … slecht. Dit kan ervoor zorgen dat je schuim mislukt. Maak je garde en de kom dus altijd goed schoon voor gebruik!

De beste vanillestokjes komen hier vandaan:

Deze specialismen houden zich bezig met het bakken van brood, het vervaardigen van luxe taartjes/gebakjes, en het vervaardigen van snoepgoed (bijv. Marshmallows, nougat, etc). Respectievelijk hebben deze specialismen de volgende namen:

Stelling: 100 gram is altijd hetzelfde als 100 milliliter.

Deze manier van bakken zorgt ervoor dat een biscuitplak mals blijft van binnen en niet droog wordt.

Kun je de naam van deze bereiding achterhalen aan de hand van de volgende ingrediënten? Melk, custard, eigeel, vanille