Vegan paasbrunch? Easy!

Het is weer bijna Pasen! Dat betekent dat er weer twee gezellige dagen voor de deur staan, vol met lekker eten en gezelligheid met vrienden en familie. Chocolade en paaseitjes kunnen natuurlijk niet ontbreken tijdens deze dagen, maar wat als je liever plantaardig wilt eten en dus helemaal vegan de paasdagen door wilt komen? Easy! In deze blog geef ik je tips voor vegan paasbrunch recepten. Daarnaast geef ik tips voor plantaardige vervangers in het bakken en als kers op de taart deel ik een recept voor een vegan chocolade paastaart! Met deze vegan taart zal jij tijdens Pasen iedereen verbazen hoe lekker vegan taarten kunnen zijn!

Vegan paasbrunch

Bij een paasbrunch wordt de tafel vaak gevuld met allerlei lekkere kleine paashapjes en gerechten om met elkaar te delen. Wat erg populair is, zijn bladerdeeghapjes voor tijdens een paasbrunch! In bladerdeeg wordt normale roomboter gebruikt, maar wist je dat er tegenwoordig ook hele goede plantaardige roomboter te krijgen is? Je zult het verschil echt niet kunnen proeven. Ook kun je op veel plekken al plantaardig bladerdeeg kopen, maar leuker is natuurlijk om het helemaal zelf te maken!

In deze blog beschrijf ik stap voor stap hoe je zelf bladerdeeg kan maken die je kan gebruiken voor al jouw vegan paashapjes. In deze blog over bladerdeeg deel ik ook drie leuke bladerdeeghapjes. Daarnaast is het leuk om bijvoorbeeld een plaattaart te maken van bladerdeeg met groene asperges, plantaardige crème fraîche, verse groene kruiden en amandelen. Of bekijk deze recepten eens voor een vegan appelroostaart of vegan saffraanbroodjes die ook te vinden zijn op Better Baking.

Vegan ei vervangers

De zoete gerechten kunnen natuurlijk niet ontbreken bij de Paasbrunch! Maar hoe vervang je nou de eieren in je taartbeslag? Heel gemakkelijk! Vaak wordt er nog gedacht dat alleen eieren voor stevigheid en luchtigheid kunnen zorgen in cakes, maar er zijn heel veel alternatieven voor ei. Ei vervangers die ik bijvoorbeeld graag gebruik zijn:

  • 1 ei – halve banaan (fijngeprakt)
  • 1 ei – 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad + 3 eetlepels water (15 minuten laten rusten)
  • 1 ei – 3 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
  • 1 ei – 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel bakpoeder

Mocht je bijvoorbeeld een taartrecept hebben gevonden waar 3 eieren in moeten, dan kan je deze eieren gemakkelijk vervangen door een of meerdere ei vervangers hierboven. Combineer bijvoorbeeld appelmoes, azijn met bakpoeder en lijnzaad om de eieren te vervangen, alles kan! Experimenteer vooral zelf met verschillende ei vervangers en kijk wat je het lekkerste vindt voor jouw taart.

Ook is het heel gemakkelijk om bijvoorbeeld vegan botercrème te maken om je taart helemaal af te maken. Wil je graag weten hoe ik deze maak? Ik deel graag het recept van een spectaculaire vegan paastaart met jullie! Gemaakt met een vegan botercrème van koffie en vegan pure chocolade. De structuur van deze taart is zo luchtig en smeuïg. En dat helemaal gemaakt met plantaardige ingrediënten.

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…