Pumpkin spice: zo smaakt de herfst

De koude dagen komen langzaam dichterbij. We verlangen steeds meer naar een knusse sfeer en de smaken van de herfst. Pumpkin Spice is al jaren een hype in de Verenigde Staten en is terug te vinden in de meest uiteenlopende recepten. 

Oorspronkelijk wordt het kruidenmengsel vooral gebruikt om pumpkin pie te maken. Deze klassieker staat in Amerikaanse huishoudens traditioneel met Halloween, Thanksgiving en Kerst op tafel. 

Pumpkin spice zelf maken
In Amerikaanse supermarkten is pumpkin spice verkrijgbaar als een kant-en-klare kruidenmix. Helaas is de combinatie van zoete pompoen en taart kruiden in Europa nog niet zo populair en zul je dus zelf aan de slag moeten! Gelukkig is dit helemaal niet moeilijk. 

Doe 2 eetlepels kaneel, 1 theelepel piment, 2 theelepels gember, 1 theelepel nootmuskaat en een halve theelepel gemalen kruidnagel in een kom. Meng het goed met elkaar. Als je een grotere hoeveelheid maakt, kun je deze het best bewaren in een weckpotje of luchtdicht bakje. 

Muffins met pumpkin spice
Zelfs een simpele muffin smaakt met een snufje pumpkin spice gewoonweg goddelijk. Gebruik een basisrecept voor muffins en voeg hier vervolgens 2 theelepels van je kruidenmengsel en 3 eetlepels pompoenpuree aan toe. Voor het puree kun je het best een hokkaido-pompoen gebruiken. Verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in stukjes en kook deze tot ze zacht zijn. Gooi de pompoenpitten overigens niet weg! Rooster deze kort en gebruik ze als garnering.

Kruidige pompoen taart met botercrème 
Deze pompoentaart met een romige topping moet elke pumpkin spice liefhebber geproefd hebben. De basis vormt een eenvoudige biscuitbodem. Bak deze eerst helemaal af.

Vervolgens meng je het puree van één hokkaido pompoen met twee theelepels pumpkin spice mix en verdeel het over de bodem. Bak het geheel nog eens 30 minuten. Laat het helemaal afkoelen voor je de finishing touch toevoegt: een lekker laagje botercrème. Om de smaak rond te maken voeg je hier nog een vleugje kaneel aan toe. Genieten! 

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…