Hoe organiseer je een high tea?

Deze periode staat in het teken van: high tea! Een gezellige middag met vrienden en familie, kletsen met een lekker kopje thee en onder het genot van verschillende hartige en zoete lekkernijen. Zelf ben ik ook echt fan en reserveer graag high tea’s bij lokale koffie zaakjes om bij te kletsen met vrienden of familie als ik ze al een langere tijd niet heb gezien. Een high tea bestaat vaak uit verschillende kleine taartjes en gebakjes, hartige hapjes en broodjes. Alles is geserveerd in een kleine vorm, hierdoor is het een soort proeverij en kan je naast het proeven van verschillende thee smaken ook steeds een ander hapje nemen. Dat vind ik zelf ook het leukste van een high tea, lekker proeven en lang tafelen. Wil je nou zelf een keer een high tea organiseren bij jou thuis, dat is natuurlijk superleuk! Maar hoe pak je dit precies aan? En wat is leuk om te serveren? In deze blog deel ik graag mijn tips met je over het organiseren van een high tea en geef ik een paar lekkere recepten die leuk zijn om te maken.

Waar begin je bij het organiseren van een high tea?

Eerst is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel mensen er komen naar je high tea zodat je weet hoeveel hapjes je in totaal moet maken. Daarnaast is het goed om te bedenken hoeveel verschillende hapjes en taartjes je op tafel wilt zetten. Je kan bijvoorbeeld 2 verschillende taartjes/gebakjes maken, 2 verschillende hartige hapjes en 2 verschillende broodjes. Op deze manier heeft iedereen 6 verschillende hapjes. Dit kan je natuurlijk helemaal zelf invullen en altijd meer of minder maken, maar 6 hapjes per persoon is wel een goed gemiddelde bij het organiseren van een high tea.

Wat is leuk om te serveren bij een high tea?

Bij een klassieke Engelse high tea zijn natuurlijk de huisgemaakte scones met clotted cream en jam niet te missen, maar het is ook leuk om je vrienden en familie eens te verrassen met nieuwe smaken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een hartige cheesecake met geitenkaas, vegan saffraanbroodjes of blondies met speculoos? Op Better Baking staan veel leuke recepten die je kan gebruiken voor jouw high tea. Hieronder heb ik alvast een klein lijstje gemaakt met wat leuke opties:

Tip van Cécile

Wat ik zelf ook altijd leuk vind om te serveren zijn Madeleines. Je kent ze waarschijnlijk wel, die kleine Franse cakejes in de vorm van een schelp. Het maken van al die verschillende hapjes en gebakjes kan erg tijdrovend zijn en daardoor vind ik het maken van Madeleines voor een high tea altijd ideaal! De bereiding van deze cakejes is namelijk erg kort en met al een paar ingrediënten kan je al heel veel Madeleines bakken. Het enige wat je nodig hebt voor de klassieke Madeleines zijn eieren, suiker, bloem, bakpoeder, boter, vanille extract en een snufje zout, ingrediënten die je waarschijnlijk grotendeels al in huis hebt liggen. Benieuwd naar mijn favoriete recepten voor Madeleines? Ik deel ze hier met je:

Ik wens jullie heel veel plezier met het organiseren van jullie eigen high tea! Ik ben erg benieuwd wat jullie favoriete recepten zijn om te maken hiervoor. Ik kijk uit naar al jullie creaties!

Veel liefs,
Cecile

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…