Gratis standaard verzending boven 25€

De lekkerste toetjes van de bbq

Het barbecue seizoen is weer vollop in gang! Wat een feestje is het ook om te barbecueën met het prachtige weer wat we al gehad hebben deze zomer. Barbecueën staat natuurlijk bekend om zijn burgers en in mijn geval om de vele groenten gerechten op de barbecue. Maar wist je dat desserts van de bbq ook ongelofelijk lekker zijn? Je kan natuurlijk lekker ananas en perziken grillen op de bbq en serveren met een bolletje ijs, dat is altijd een succes! Maar hoe leuk is het om ook eens een taart te bakken op de bbq! Bij een kamado bbq kan je heel goed de temperatuur constant houden, hierdoor kan je kamado ook super goed dienen als een oven. Benieuwd geworden? Ik vertel je er graag meer over.

/medias/IMG-0160-scaled-new.jpg?context=bWFzdGVyfGltYWdlc3w1ODIwMzN8aW1hZ2UvanBlZ3xhREppTDJnelpTODBPVEEwTURZME1ETTBOREE1TkM5SlRVZGZNREUyTUMxelkyRnNaV1JmYm1WM0xtcHdad3w0ZGRmY2M0YTNiZWYxMzg4MGVjNGMxNTQyNmEyZDk2YjI3ZWE5NDg3MDkxYzEwYWIwNjlkMjgyZDdjYWY4MTk4

Taart bakken op de bbq

Het klinkt misschien een beetje gek om een taart te bakken op de barbecue, maar het resultaat is echt verrassend lekker! De eerste keer dat ik een taart van de bbq heb gegeten was bij mijn vader thuis, hij had namelijk een appeltaart gebakken op zijn kamado. Die herinnering blijft mij altijd bij en daardoor leek het mij leuk om ook eens zelf te experimenteren met een desserts van de barbecue. Door een taart te bakken op de bbq krijg je een lichte rooksmaak in het deeg, maar dat maakt het juist zo verrassend en speciaal. De benodigdheden die je nodig hebt om een taart te bakken op de bbq zijn:
  • Keukenmachine of mixer
  • Springvorm met een losse bodem
  • Pizza steen
Om een taart te bakken op de bbq kan je de springvorm gebruiken die je normaal ook altijd gebruikt om een taart te bakken in je oven. Mocht je geen springvorm hebben met een losse bodem, dat is ook geen probleem. Zelf vind ik het alleen wel makkelijker met een losse bodem, dit omdat je na het bakken rand van de springvorm makkelijk kan verwijderen om zo de taart te laten afkoelen. Daarnaast gebruik ik ook altijd een pizzasteen om onder de springvorm te leggen. De pizzasteen zorgt ervoor dat de warmte wordt verspreid en niet direct op de bodem van de springvorm komt, hierdoor heb je minder snel kans dat de bodem van je taart verbrandt in de bbq. De pizzasteen hoef je niet mee te verwarmen met de bbq. Zelf leg ik de steen altijd pas op het rooster als ik ook de taart in de bbq ga leggen om te bakken.

Dessert bbq inspiratie

Naast een appeltaart van de bbq kan je bijvoorbeeld ook heel goed galettes bakken als desserts na de barbecue op de pizza steen. Denk bijvoorbeeld aan galettes gevuld met bramen, aardbeien of nectarines, zo lekker! Ook kan je bijvoorbeeld een sinaasappelcake of een walnoten cake bakken op de bbq. Op Better Baking kan je hier de recepten ook van vinden:
  • Sinaasappelcake
  • Walnotencake
Het enige wat je in de gaten moet houden als je voor het eerst een recept uitprobeert op de barbecue, is dat de baktijd anders kan zijn dan je gewend bent. Een barbecue kan qua temperatuur uiteindelijk niet iets hoger of lager zijn dan de oven die je gewend bent, dus hou de taart goed in de gaten terwijl je deze op de barbecue bakt.

Voor een barbecue avond die ik laatst had in de tuin had ik ook een hele lekkere taart gebakken op de bbq, namelijk een perziktaart met gember, citroen en amandelen. Deze perziktaart was ook een groot succes! Ik heb het recept gelijk uitgeschreven, want ik dacht, dit is echt een heerlijk toetje voor na de bbq en leuk om te delen met jullie op Better Baking! Het volledige recept van de perziktaart van de bbq kan je hier vinden.

Ik ben ook erg benieuwd wat jullie favoriete dessert van de bbq is! Laat het vooral weten, want het barbecue seizoen is nog lang niet voorbij. Ik ben zeker van plan om nog vele toetjes op de bbq te maken deze zomer!

Eetsmakelijk alvast!

Liefs,
Cecile