Gratis standaard verzending boven 25€

Het bakken van een tulband cake

Ze zien er vaak te mooi uit om op te eten, tulband cakes! Je hebt tegenwoordig zo veel spectaculaire vormen en daardoor laat de cake al snel een indrukwekkende indruk achter wanneer je deze bakt voor vrienden en familie. De basis van een tulband cake is eigenlijk hetzelfde als een normale cake, maar dan wordt de cake gebakken in een mooie ronde vorm. Door de mooie vormen van tulband cakes kan het vaak de indruk geven dat ze lastig zijn om te bakken, maar met een paar simpele basis tips kan het bakken eigenlijk niet snel fout gaan.

/medias/IMG-1833-scaled.png?context=bWFzdGVyfGltYWdlc3w5MjI2NzJ8aW1hZ2UvcG5nfGFESTFMMmhpWkM4ME9UQTBNRFl6T0RNM09EQXhOQzlKVFVkZk1UZ3pNeTF6WTJGc1pXUXVjRzVufDdhMDU0ZjI5N2FmYmVlYWJkMGU2ZmNlOWQ5NDExMzI0NzBkOWJmZjI4NGQ3N2ZjYjliMDljZDcwM2E1NzJiYTM

Bereidingswijze

Wanneer je de cake gaat bakken is het belangrijk dat de ingrediënten die je gebruikt op kamertemperatuur zijn. Het is daarom vaak handig om alvast een dag van tevoren de roomboter uit de koelkast te halen, zodat deze de tijd heeft om goed op kamertemperatuur te komen. Ook de eieren kan je beter buiten de koelkast bewaren en zijn goed te gebruiken als ze op kamertemperatuur zijn. Vaak komt het spannende moment bij het bakken van een tulband cake als deze klaar is en als je de cake uit zijn vorm wilt halen. Om er zeker van te zijn dat de cake goed uit zijn vorm komt, is het belangrijk dat je de vorm van tevoren goed insmeert met roomboter. Het beste kan je hiervoor een kwastje gebruiken zodat je alle randen en gaten goed invet. Na het invetten is het handig om de vorm te bestuiven met een beetje bloem. Om er zeker van te zijn dat er geen klontjes bloem in je vorm komen, kan je het beste ook eerste de bloem even zeven. Draai wat rondjes met de vorm en tik een paar keer met je hand tegen de randen, zo verspreid de bloem gemakkelijk in de vorm.

Met het basisrecept van een tulband cake kan je alle kanten op gaan. Bij het recept dat ik met jullie deel heb ik sinaasappel, gember en amandelen toegevoegd aan het beslag. Ook zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan citroen, appel, zaden, rozijnen, cranberries en gedroogde abrikozen. Als je vers fruit aan het beslag wilt toevoegen, pas dan wel op dat het beslag niet te nat wordt. Vaak is het bakken met vers fruit iets lastiger, dit omdat de cake erg nat kan worden door het fruit, waardoor de cake minder goed zal garen. Als je wel fruit toevoegt in de cake en je wilt niet dat alles naar de bodem zakt, besprenkel het fruit dan met een beetje bloem. Hierdoor zal het fruit minder snel naar beneden zakken.

Naast het beslag kan je met de topping ook veel kanten op. Ik deed wat gesmolten witte chocolade op mijn tulband en besprenkelde deze nog met wat geschaafde amandel. Ook zou je een glazuur kunnen maken met poedersuiker en bijvoorbeeld citroen of sinaasappel. Wat je ook kan doen is mooie toefjes van botercrème op de tulband spuiten, alles kan! Of het nou zomer of winter is, je kan je tulband altijd maken met de lekkerste seizoensproducten. Naast alle tips deel ik ook een van mijn favoriete tulband recepten met jullie. Deze kunnen jullie hier vinden. Heel veel plezier met bakken en ik ben benieuwd naar al jullie mooie creaties!

Liefs, Cecile