Ideale picknick gerechten. Zo wordt jouw picknick een groot succes!

Het weer begint iedere dag weer ietsjes beter te worden en dat betekent dat we straks weer lekker buiten kunnen gaan picknicken! Gezellig naar het park of naar het strand. Een groot kleed mee, huisgemaakte limonade of een lekker flesje wijn en natuurlijk wat heerlijke huisgemaakte hapjes! Maar wat zal ik dit keer eens maken? En wat zijn nou handige hapjes om mee te nemen?

Picknick hapjes
Allereerst ben ik zelf altijd een grote fan van hartige taarten. Hartige taarten kan je warm eten, maar stiekem vind ik hartige taarten altijd het lekkerst de dag nadat ze gebakken zijn. Als ze een nacht in de koelkast hebben gestaan worden ze goed stevig en komen de smaken nog beter naar voren, ideaal dus om te maken als je de volgende dag een picknick op de planning hebt! Hartige taarten kan je maken met allerlei soorten bodems. Je kan het maken met bladerdeeg of juist met een stevigere en krokante bodem dat op flammkuchen deeg lijkt. Ook met de vulling kan je eindeloos variëren. Vaak maak ik een hartige taart met alle groentes die ik nog in de koelkast heb liggen, zo hoef je bijna nooit groentes te verspillen. Ik heb een van mijn favoriete hartige taart recepten voor jullie uitgeschreven. Deze taart is tussen hartig en zoet in, daarom vind ik deze ook ideaal om te maken voor een zomerse picknick! Ik maakte deze taart met pruimen, geitenkaas, dadels en noten, zo lekker! Het volledige recept kan je hier vinden.

Naast hartige taarten is het ook altijd leuk om hartige muffins te maken. Deze kan je ook goed van tevoren al voorbereiden en ze zijn erg makkelijk om mee te nemen. Daarnaast zien ze er ook nog eens feestelijk uit op je picknickkleed! Ik heb een heel leuk recept voor jullie uitgeschreven van hartige muffins met venkel, courgette en amandel. Door de courgette krijgen de muffins een sponzige structuur en zullen ze niet snel uitdrogen. De anijsachtige smaak van de venkel maakt het daarnaast nog extra fris, heerlijk om te eten tijdens de zomerse temperaturen. Het volledige recept van deze hartige muffins kan je hier vinden.

Als laatst ben ik ook een grote fan van cinnamon rolls, wie kent ze nou niet? Deze populaire broodjes zijn erg leuk om te maken en daarnaast ook weer ideaal om mee te nemen voor je picknick. Deze broodjes worden vaak gemaakt met kaneel, suiker en boter, maar ik vind het daarnaast erg leuk om ze steeds weer met een nieuwe vulling te maken. Ik maak ze vaak met groene pesto of een pesto met zongedroogde tomaten, zo worden ze omgetoverd tot hartige broodjes en kan je je vrienden en familie weer verrassen met nieuwe smaken. Ik heb deze keer een leuk recept uitgeschreven van zoete puntpaprika rolls met basilicum en walnoten, een leuke variatie op een standaard pesto. Pesto heeft als basis basilicum, Parmezaanse kaas, olijfolie, knoflook en noten. In dit recept heb ik er een geroosterde zoete puntpaprika aan toegevoegd, hierdoor krijgt de pesto een bijzondere extra smaak. Benieuwd naar dit recept? Je kan het volledige recept hier vinden.

Hopelijk zet het mooie weer een beetje door en kunnen we binnenkort gezellig samen picknicken met elkaar. Alleen nog even je vrienden en familie uitnodigen en dan kan de picknick beginnen. Geniet ervan!

Veel liefs,

Cecile

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…