Baksels waar het frisse, zomerse gevoel vanaf spat

De zomer staat weer voor de deur. Heerlijk! En wat past er beter bij het warme weer – op een verkoelend drankje na? Juist! Frisse en fruitige lekkernijen. Als het zonnetje schijnt, worden er massaal lekkere dingen gemaakt met vers fruit. Oftewel het zogenaamde zomerfruit. Lees in deze blog met welke fruitcombinaties je sowieso gebakken zit!   

Vers fruit is tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar. Of het dan ook even lekker is als in de zomer, is een tweede. Daarnaast betaal je bijvoorbeeld voor aardbeien de hoofdprijs in de winter. Maar als de zon eenmaal daar is en deze rode knapen massaal worden geoogst, zijn ze lekkerder dan ooit. Heerlijk – en gewoon makkelijk –  op een beschuitje, of met een toefje slagroom. Uiteraard lenen aardbeien zich ook perfect voor een aardbeientaart.

Fantastische frambozen
Ook met frambozen kun je eindeloos variëren. Heerlijk door de yoghurt of gewoon om te snacken. Frambozen zijn perfect als vulling van je taart en soesjes. Of wat dacht je van het contrast tussen het zoete van de cheesecake met het zuurtje van de frambozen? Heb je al eens geprobeerd om zelf meringues te maken? In combinatie met wat zelfgemaakte frambozencoulis krijgen ze een onwijs mooi, zomers uiterlijk. Het proberen waard of toch?

Wil je na het lezen van dit gelijk al aan de bak? Bekijk het recept voor een kleurrijke, feestelijke pavlova! Perfect als gebakje of dessert, en met heerlijke frambozen.

Zomerse bramenstrudel
Bij een strudel denk je al snel aan die overheerlijke apfelstrudel, die je samen met een glas glühwein hebt verdiend na een dag intensief skiën. Maar ken je de zomerse variant met bramen al? De zomerse bramenstrudel is fris en knapperig en kan gewoon koud worden geserveerd.

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…