Bakken met pompoen en pumkin spice

Het is wel weer even een beetje wennen, kortere dagen, dikke jassen en de regenlaarzen weer uit de kast. Niet iedereen is even fan van de herfst, maar ik word stiekem wel weer heel enthousiast met alle heerlijke herfst groentes en fruit van dit seizoen. Lekker stoofperen, kastanje, pastinaak en natuurlijk niet te vergeten, pompoenen! Pompoen is denk ik wel een van de meest favoriete groentes in de herfst en ik word zelf ook wel echt heel gelukkig van deze groente. Pompoen heeft een vrij zoete smaak en daarom is het ook zo lekker om te gebruiken in zoete gerechten. Naast de pompoen zelf is ook de pumpkin spice heel populair in de herfst. Pumpkin spice is een kruidenmix uit Amerika en wordt vooral gebruikt in taarten met pompoen. Ook kan je met deze kruidenmix de bekende pumpkin spice latte maken. Ja daar word je wel weer lekker warm van tijdens de koudere dagen. Vaak gaat iedereen opzoek naar de kant en klare variant van deze kruidenmix, maar wist je dat deze heel makkelijk is om zelf te maken? Met al een paar kruiden flans je deze heerlijke kruidenmix zo in elkaar. Hieronder heb ik de ingrediënten op een rijtje gezet.

Een basis van de pumpkin spice kruidenmix

Ingrediënten voor 1 klein bakje

  • 5 tl kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl piment
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 tl nootmuskaat

Mix alle ingrediënten door elkaar en bewaar daarna in een afgesloten bakje. Nu je pumpkin spice mix af is kan je beginnen met bakken! Als je graag pompoen wilt toevoegen aan een cake, dan kan je het beste een pompoen  puree maken. Ook dit is heel eenvoudig en snel om zelf te doen. Schil eerst de pompoen en snij daarna in blokjes. Vul een pan met kokend water en kook daarna de pompoen blokjes gaar in zo’n 10-15 minuten. Giet nu het water uit de pan en pureer de pompoen met bijvoorbeeld een staafmixer. Pureer de pompoen net zo lang tot je een gladde massa hebt.

Ben je nog opzoek naar een lekker zoet recept met pompoen? Hier kan je mijn recept vinden voor een echte herfst cheesecake met pompoen en huisgemaakte pumpkin spice. Met deze taart ga je zeker de herfst doorkomen en zou je eigenlijk willen dat het altijd herfst blijft. Ik hoop dat jullie net zo gaan genieten van deze taart als dat ik heb gedaan en ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan bakken deze herfst met pompoen!

Liefs,
Cecile

 

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…