Verantwoorde pompoenpannenkoekjes

Gebakken door: Alexandra Damen

Als pompoen niet herfst schreeuwt dan weet ik het ook niet meer. Deze pompoenpannenkoekjes zijn zo gemaakt en ook nog eens verantwoord! Dat is wel handig de dagen voor kerst.

Wat je nodig hebt voor 12 pannenkoekjes:
– 400 gram pompoenpuree (liefst van verse gepureerde pompoen)
– 1 theelepel koek en speculaaskruiden
– 150 gram havermout
– 1 theelepel baking soda
– 2 eieren
– 1 eetlepel kokosolie

Klop de eieren eventjes in de mixer. Voeg de pompoenpuree toe en daarna de droge ingrediënten. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan. Schep drie kleine hoopjes beslag in de pan en zet het vuur wat lager. Zodra je ziet dat de bovenkant gaar begint te worden kun je ze flippen. Herhaal dit met de rest van het beslag en kies je toppings. Ik heb voor Griekse yoghurt, honing en notenmix gekozen. Geniet ervan!

Waardering door bakfanaten:

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?