Een epische unicorn taart 🦄
Voor mijn studentenhuis genaamd The Unicorns heb ik tijdens de corona quarantaine een flinke taart gebakken from scratch. Hij ziet er misschien zoet uit, maar was goed uitgebalanceerd tussen zoete crèmes, frisse vullingen en luchtig biscuit gebak.
Het zijn vier biscuit lagen waarvan 1 met chocolade, 1 met citroen en 2 met vanille. Tussen deze lagen zitten drie verschillende vullingen: een bosbessen compote, een aardbeien compote en een straciatella roomkaas vulling.
Dit alles is nog even goed onder de marsepein verstopt en versierd met botercrème toefjes en merengue schuimpjes. Nog wat parels toegevoegd en wat kleurstof voor de ogen maakt het al bijna een echte unicorn! Van de overige marsepein heb ik een hoorn en twee oren gemaakt. Deze hebben we versierd met eetbare glitters 🙂
In totaal zit er 5,2 kilogram aan liefde en felgekleurde regenbogen in deze taart. Taste the rainbow!
We wonen met z’n viertjes en toch was deze joekel van een taart binnen een paar dagen op! Jummieee!
Geweldig Liza, ben zo benieuwd hoe de taart smaakt …
OMG hij was zoooo lekker! Als je die Kenwood wint, gaan we hem nog een keer maken, okee? 😀
Jaaaa! Sowieso!!
Wauw, gave taart…
It’s a fluffy unicorn!
Geweldig. Wat knap gedaan!!!