Aperol Spritz cheesecake met cantuccini bodem

Gebakken door: Remco Van Kranenburg

Nu al de hit van deze lente!

Benodigdheden:

Bakvorm 24 cm

Bodem:
bakpapier
bakspray
300 gr cantuccini
2 el cacaopoeder
100 gr ongezouten roomboter

Vulling:
565 gr Philadelphia
150 gr mascarpone
150 gr poedersuiker
300 ml slagroom
2 sinaasappels

Gelei:
100 ml Aperol
230 ml prosecco
70 ml water
20 ml suikerwater
6 gelatine blaadjes

1. Knip uit een vel bakpapier een cirkel groter dan de vorm. Ik heb een bord gebruikt. Leg deze op de bodem en sluit dan de vorm. Het papier moet uitsteken. Spray vervolgens de vorm in met bakspray.

2. Smelt de boter in een pan. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en schep er de cacaopoeder door. Voeg daarna de boter toe en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm daarna in de koelkast.

3. Rasp de schil van de sinaasappels. Doe de Philadelphia, mascarpone en poedersuiker in een kom en meng dit met een mixer glad. Voeg daarna de slagroom en rasp toe en mix verder. Doe het mengsel in de vorm en laat deze een nacht in de koelkast staan.

4. Leg de gelatine in een bakje met koud water. Doe de Aperol, de prosecco, het suikerwater en het water in een kom en meng dit. Doe de helft in een pan en maak dit warm (het mag niet koken). Zet het gas uit. Voeg daarna de gelatine toe en laat ze oplossen. Voeg daarna de rest toe en laat het hele mengsel afkoelen. Giet het vervolgens in de vorm en laat het ongeveer 6 uur in de koelkast staan.

5. Snijd de taart rondom los (anders kan de gelei scheuren). Versier de taart met schijfjes sinaasappel, Cantuccini of chocolade rasp. Alles mag natuurlijk ook 😉

Eet smakelijk! Of zoals de Italianen zeggen: buon appetito!

Waardering door bakfanaten:

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?